top of page

Over ons

B4I8A0221.jpg

Over Dennis van Overbeeke: founder.

Mijn doel is om mensen aan elkaar te verbinden. In het geval van de 20x5 challenge is dat mensen die het kunnen missen met mensen die het missen aan elkaar te verbinden.

 

Hierbij gaat het niet over armoede of mensen die weldoener willen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat als je bereid bent iemand iets oprecht te gunnen, je daar rijker van wordt en dat gaat niet over geld.

Achtergrond:

Van huis uit ben ik opgeleid als maatschappelijk werker en heb ongeveer 10 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt en enkele honderden gezinssystemen begeleid. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat de gevolgen kunnen zijn als iets tegenzit.

Hart voor een ander:

Sinds 2012 ben ik fulltime verder gegaan als fotograaf maar heb nog steeds een hart voor de zorg. In mijn huidige rol als ondernemer probeer ik het beste van die 2 werelden samen te brengen en zo is in november 2019 het idee ontstaan om met ondernemers uit mijn netwerk een bruikbaar kerstpakket te maken voor 5 gezinnen die het goed kunnen gebruiken. 

Succes

De reacties die we dat eerste jaar terugkregen waren hartverwarmend, ontroerend en smaakte vooral naar meer.

In 2020 hebben we het in Zeeland uitgerold en konden we 22 gezinnen verblijdden met een mooi gevuld pakket.

Voor 2021 hebben we de stip op de horizon gezet om 1.000 gezinnen te helpen en gaan we het idee landelijk uitrollen.

 

In 2022 hebben we maar liefst 11.000 pakketten gerealiseerd. En onze ambitie stopt natuurlijk niet. Dit jaar rollen we internationaal uit en streven we naar 100.000 pakketten.

Door kennis te delen en krachten te bundelen boxen we het voor elkaar! Thinking outside the box wordt bij ons thinking inside the box!

Vrienden van 20 x 5 challenge

Mensen aan elkaar verbinden is een leuke activiteit omdat je daarmee merkt dat als je mensen in hun kracht of expertise aanspreekt het resultaat vaak meer is dan de som der delen.

 

Deze website en de content is dan ook tot stand gekomen dankzij medewerking en sponsoring van de volgende partners:

Milou de Kerf - Kokke en Annick Heijens van Le Noir www.le-noir.nl

Leon Beekman van Percy's www.percys.nl

Stephan Floor Area Director Consultant van - BNI Zeeland West-Brabant en BNI Zuidwest www.BNI-zeeland.nl

Jan Faasse van www.faassejuridischedienstverlening.nl

Stefan Francke van www.sauerenoonk.nl

 

Heeft u ook interesse om ons te steunen als donateur of sponsor neem dan contact op met Dennis van Overbeeke via info@20x5challenge.nl

Pim de Moor.jpg

Pim de Moor: Penningmeester

Bewust samen delen!

Iets bewust doen voor een ander geeft veel positieve energie. 

Als mens probeer ik altijd het positieve te zien in de dingen die gebeuren. Soms niet altijd gemakkelijk maar wel leerzaam en vaak dankbaar om stil te staan bij wat er wel goed is gegaan.

Iemand de helpende hand bieden of een simpele glimlach gunnen brengt weer een beetje positiviteit in de wereld. 

 

Over de vraag of ik mijn kennis als financieel adviseur wil inzetten voor de nieuwe Stichting 20x5 challenge hoefde ik dan ook niet lang over na te denken. 

 

Een mooi initiatief waarin een combinatie van saamhorigheid, dankbaarheid, bewuste aandacht, positiviteit en liefde verspreid wordt. Dit wordt verspreid onder de mensen dit even goed kunnen gebruiken. Daar krijg ik een glimlach van op mijn gezicht en draag ik graag een warm hart toe. 

Jan Pouwelse.jpg

Jan Pouwelse: voorzitter

Nadat Dennis me vroeg te helpen de Stichting 20x5 Challenge op te richten had ik niet veel tijd nodig om hierop positief te reageren, de ervaring met dit initiatief in 2019 en 2020 en dan nadien de hartverwarmende reacties van de ontvangers te vernemen geeft je kracht dit te ondersteunen en verder uit te dragen.

Als je weinig tot niets hebt kun je al met weinig tevreden zijn en dan deze doelgroep een mooi Kerstfeest bezorgen is misschien wel het mooiste om zo tegen het einde van het jaar aan bij te dragen. Horen hoe gelukkig iemand kan worden van een stuk zeep, een nieuwe tandenborstel en ga zo maar door. Het gaat echt om de alledaagse dingen die, als je ze niet aan kunt schaffen extra hard aankomen. Kinderen die opgroeien met de wetenschap dat het als regel niet kan iets extra’s geven, daar wordt ik gelukkig van.

Achtergrond: Opgevoed met het motto je bent onderdeel van deze maatschappij maar dat betekent ook dat je een verplichting naar diezelfde maatschappij hebt.

Ook bij het runnen van mijn eigen hoveniersbedrijf, inmiddels al meer dan 40 jaar altijd gekeken naar de mogelijkheden van mensen dit betekent voor mij mensen een kans bieden. Ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verdienen een kans op een zinvolle dagbesteding en het genereren van een stuk eigen inkomen.

Cindy Koole kleur.jpg

Cindy Koole: secretaris

Toen Dennis mij vertelde over de stichting 20x5 challenge begreep ik meteen waarom hij aan mij dacht bij de samenstelling van het bestuur. Het verbinden van mensen om daardoor iets goeds voor een ander te kunnen doen spreekt mij erg aan.

 

In mijn werk als jeugdrechtadvocaat - waarbij ik vroeger Dennis vaak tegenkwam als jeugdhulpverlener - en als kinderrechter heb ik gemerkt dat je echt het verschil kunt maken als je vanuit overtuiging en met het hart op de juiste plaats handelt in belang van een groter doel.

 

Het ogenschijnlijk eenvoudige idee om een aantal mensen een bruikbaar kerstpakket te laten maken voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken vind ik geweldig en ik hoop van harte dat er elk jaar een grote groep enthousiaste mensen aan mee zal doen!

Vrienden van 20x5 challenge

bottom of page